Ondernemen doe je in Nijkerk!

Vanzelfsprekend vanwege de centrale ligging en de uitstekende bereikbaarheid – direct aan de A28, bij de A1 en aan de spoorlijn Amsterdam-Groningen en een beroepsvaart-verbinding. Maar tevens vanwege de persoonlijke aandacht en het maatwerk dat wordt geleverd. U heeft één aanspreekpunt en direct contact.

Passende locatie voor elk bedrijf en duurzaamheid voorop
Nijkerk beschikt over vier kwalitatieve bedrijventerreinen, ieder met een eigen karakter, zodat er voor elk bedrijf wel een passende locatie te vinden is. Duurzaamheid staat hoog op de agenda en initiatieven op dat gebied worden door de gemeente (financieel) gestimuleerd. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Regio Foodvalley en Food Academy Nijkerk
Nijkerk maakt deel uit van Regio Foodvalley en heeft sinds 2020 ook een eigen Food Academy (FAN). Food en food-gerelateerde bedrijven bepalen daarmee voor een belangrijk deel het ondernemersklimaat van Nijkerk. Lees meer hierover onder Food Production Cluster.

  • Bedrijfskavels A28 Nijkerk
  • Bedrijfskavels A28 Nijkerk
  • Bedrijfskavels A28 Nijkerk
  • Bedrijfskavels A28 Nijkerk
  • Bedrijfskavels A28 Nijkerk
  • Bedrijfskavels A28 Nijkerk

Bereikbaar

Nergens is uw bedrijf centraler gelegen en beter bereikbaar dan in Nijkerk! Nijkerk ligt direct aan de A28, bij de A1 en aan de spoorlijn Den Haag/Amsterdam-Groningen. Alle grote steden en ook Schiphol zijn goed bereisbaar. Bovendien heeft Nijkerk een binnenhaven en een losplaats voor de beroepsvaart. De bedrijventerreinen zijn op zeer korte afstand van de snelweg gelegen.

Duurzaam

Nijkerk werkt aan Duurzame Bedrijventerreinen. Naast zo duurzaam mogelijk materiaalgebruik vragen wij bij nieuwe bedrijfsvestiging om gasloos aan te sluiten en zo Energie Neutraal mogelijk te bouwen. Bij het realiseren van een nieuw bedrijf is het lonend duurzaamheidsmaatregelen toe te passen. Vraag ons om advies en naar de mogelijke financiële voordelen. Zo helpen wij met een duurzaamheidsscan en vragen wij samen met u de subsidie aan voor het rijden op Groen Gas. Er is subsidie te verkrijgen tot €18.000,-.

Flexibel

Onze gemeente spant zich in om maatwerk voor u te leveren. Wij begeleiden u graag tijdens het huisvestingstraject in Nijkerk. Wij werken met een Uitgifteteam dat de verkoop van bedrijfsterrein begeleidt. Wij proberen u als klant zo veel mogelijk tegemoet te komen, uiteraard binnen de gestelde vereisten. Ook hebben wij binnen de gemeente korte lijnen en schakelen we snel. In Nijkerk is veel mogelijk en de gemeente denkt graag met u mee. Wij zijn ervan overtuigd dat wij voor u het juiste maatwerk kunnen leveren. U heeft altijd één aanspreekpunt. We streven naar een doorlooptijd van circa 6 maanden, waarbij wij een efficiënt proces beogen van vergunningsaanvraag tot aan de bouw. Wilt u meer weten, kijkt dan op de pagina: aankoopproces.

Centraal gelegen en uitstekend bereikbaar
Diversiteit in beschikbare kavels
Duurzaam en aandacht voor groen
Onderdeel van de Regio FoodValley
Persoonlijk contact

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor vestiging van uw bedrijf in Nijkerk, dan kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor vestiging van uw bedrijf in Nijkerk, dan kunt u contact opnemen met onze adviseurs.