Regio FoodValley

Nijkerk maakt deel uit van de Regio Foodvalley, de regio waar dagelijks hard wordt gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen d.m.v. het ontwikkelen van gezonde voeding en duurzame productietechnieken. Food en food-gerelateerde bedrijven bepalen daarmee voor een belangrijk deel het ondernemersklimaat van Nijkerk.

Het agrofoodcentrum van Europa
Regio FoodValley is een samenwerkingsverband van acht gemeenten met samen 330.000 inwoners. De ambitie is om Regio FoodValley te ontwikkelen tot hét agrofoodcentrum van Europa, de internationale topregio voor kennis en innovaties op gebied van gezonde en duurzame voeding!

  • Foodvalley - Bedrijfskavels A28 Nijkerk
  • Foodvalley - Bedrijfskavels A28 Nijkerk

Vestigingsklimaat Regio FoodValley

Regio FoodValley heeft een uitermate geschikt vestigingsklimaat voor bedrijven en ondernemers. Regio FoodValley staat internationaal bekend om de unieke combinatie van agro, food en logistiek enerzijds en kennis, research en innovatie anderzijds.
Nijkerk levert meer dan 50% van de werkgelegenheid binnen de FoodValley en huisvest binnen de gemeente o.a. Bieze Food Group, Struik Foods, Two Sisters Food Group (Storteboom), Arla Foods en het hoofdkantoor en distributiecentrum van Boni Supermarkten.

Infrastructuur voor werken en wonen

Regio FoodValley is bekend door haar kennis en toepassingen op het gebied van Food. De regio biedt een uitstekende infrastructuur voor werken, wonen en bezoeken. Er is voldoende werkgelegenheid en goed onderwijs. Het is hierdoor een prima woongebied in een mooi landschap van de Vallei, de Heuvelrug en de Veluwe.

  • FAN Nijkerk A28
  • FAN Nijkerk A28
  • FAN Nijkerk A28
  • FAN Nijkerk A28

Food Academy Nijkerk (FAN)

Sinds 2020 heeft Nijkerk ook een eigen Food Academy Nijkerk (FAN) waar mensen kennis kunnen maken met de foodsector en worden klaargestoomd voor een baan bij een van de food-bedrijven. Veel mensen weten niet wat de foodsector eigenlijk inhoudt. Om daar verandering in te brengen het doel van FAN om mensen kennis te laten maken met de foodsector en te vertellen en laten zien wat er allemaal mogelijk is. Wil jij meer weten over de Food Academy Nijkerk neem dan snel een kijkje op de website.

Lekker Nijkerk

Een prachtige stad rijk aan historie aan de rand van de Veluwe. Dat is Nijkerk. Veel gezelligheid, leuke winkels en smaakmakers waar je lekker kunt eten. Er is genoeg te doen, van leuke evenementen tot wandelen, varen en fietsen. Met een historische binnenstad en prachtige woonwijken kun je er heerlijk wonen. Of slaap voor een nachtje op een van de idyllische plekjes!
Bekijk de website van Lekker Nijkerk voor alle mogelijkheden die Nijkerk te bieden heeft!

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor vestiging van uw bedrijf in Nijkerk, dan kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Ten zuiden en oosten van het plangebied wordt aansluitend een veel groter werklandschap ontwikkeld; het bedrijventerrein De Flier